• CSVC neemt voortijdig afscheid van trainer Nico Kats. Marco Reitsma komend seizoen nieuwe trainer.

  17 mrt 2022
 • Nico Kats is geen trainer meer van zaterdag derdeklasser CSVC uit Coevorden. De Ommenaar zou na dit seizoen vertrekken, maar is afgelopen weekend - CSVC verloor zaterdag met 0-2 van Vitesse’63 uit Koekange - op non-actief gesteld door het bestuur van de zaterdagclub.

  ,,Dat kwam voor Nico als een verrassing, maar we hadden uiteindelijk geen andere keuze”, zegt Wim Wiegmann namens het clubbestuur. De nieuwe trainer is komend seizoen Marco Reitsma. De 33-jarige Hoogevener komt over van zaterdag vierdeklasser vv Tiendeveen en tekent voor één seizoen in Coevorden.
  In januari werd bekend dat Kats aan zijn laatste seizoen bezig was op de Klinkenvlier. De club en trainer kozen destijds voor ‘een nieuwe uitdaging na de zomer’. Die uitdaging is dus voor CSVC - waar hoofdsponsor Toscana kunststof kozijnen uit Hardenberg in elk geval nog 3 jaar aanblijft - de ambitieuze Reitsma, die een verleden heeft bij vv De Weide en vv Hoogeveen.
  Zoals het nu lijkt maken de clubmannen en stafleden Ramon Bosch, Rene Kampherbeek en Michael Wiegmann het seizoen gezamenlijk af als coaches van CSVC. De oranjehemden wonnen dinsdag thuis afgetekend met 3-0 van Fit Boys. Het blijft spannend onderin de derde klasse D. CSVC (twaalfde) heeft 5 punten, SVN’69 3 punten en hekensluiter Fit Boys 2 punten. Alleen de nummer laatst degradeert; de twee ploegen daarboven spelen nacompetitie tegen degradatie naar de vierde klasse. De achterstand van CSVC op BSVV - de veilige elfde plaats - bedraagt zes punten.
  CSVC speelt zaterdag uit tegen vv Hoogeveen. Die ploeg voert - achter SV Nieuwleusen en ZZVV uit Zuidwolde - de subtop aan met 25 punten.

  Bron: Coevorder Courant

  Foto: Gerjo Stegeman