• CSVC3 viert felbegeerd kampioenschap op grootse wijze

  17 mei 2024
 • CSVC3 viert felbegeerd kampioenschap op grootse wijze

  Met nog een wedstrijd voor de boeg heeft CSVC 3 het grote doel bereikt. De jonge ploeg van trainer-speler Wim Prins en teamleider Koen Kolmer werd zaterdag kampioen van de reserve zesde klasse.

  De spelers stonden zaterdag klaar op het veld voor de warming-up, maar kwamen er toen pas achter dat tegenstander NWVV 2 niet op kwam dagen. Hoe dan ook: het derde is kampioen en de felbegeerde titel is afgelopen weekend groots gevierd.

  Onvergetelijk moment

  Het uitreiken van de fraaie kampioensschaal op het zonovergoten hoofdveld was een onvergetelijk moment voor de kampioenen in het oranje, wit en blauw. Trouwe fans, familie en vrienden keken goedkeurend toe.

  CSVC 3 verloor slechts een keer: dat was op 24 februari op bezoek in Nieuw-Weerdinge tegen uitgerekend NWVV 2. ‘Het was onze dag niet’, werd destijds realistisch genoeg gedeeld op Instagram door ‘3'. Een keer werd onbeslist gespeeld en liefst zeventien keer werd er gewonnen door de productieve equipe (90 goals). Het aantal tegendoelpunten is gering (19).

  Stabiel seizoen

  Volgens Wim Prins heeft CSVC 3 dan ook een stabiel seizoen gedraaid. ,,We deden wat we moesten doen”, zegt hij. Cruciaal was de recente 3-0 thuiszege op naaste belager HZVV 10.

  Zoals gezegd was het zaterdag groot feest op sportpark Klinkenvlier. ,,Namens het derde willen we de vereniging daarvoor bedanken. Net als DJ Rieksie, die ons van de mooiste platen voorzag. En in het bijzonder willen we Wim Wiegmann bedanken!”

  Reserve vijfde klasse

  CSVC 3 promoveert door het kampioenschap naar de reserve vijfde klasse. Prins: ,,We gaan zien hoe ver we kunnen komen, maar als we erin slagen onze huidige vorm mee te nemen naar volgend seizoen denk ik dat we kunnen strijden voor de eerste vijf.”

  Het derde speelt de laatste competitiewedstrijd van dit succesvolle en memorabele seizoen op zaterdag 25 mei uit tegen DVC’59 2. Is het die middag in Nieuw-Dordrecht vanaf 14.00 uur tijd voor een onvervalste fantasie-opstelling? En weet de gretige ploeg de 100ste goal nog te maken?

  Voor meer foto's: klik hier.

  Foto's: Studio Mieke
  CSVC3 kampioen geworden!