• Ingrid Wassen toernooi voor Pink Ribbon bij CSVC in Coevorden. ‘Zij miste zo ongeveer nooit iets, terwijl ze erg ziek was’

  19 jun 2023
 • Bij CSVC in Coevorden wordt zaterdag 24 juni vanaf 11.00 uur niet zomaar een voetbaltoernooi gehouden. Met een naar Ingrid Wassen vernoemd toernooi wordt geld ingezameld voor Pink Ribbon.

  Deze organisatie steunt projecten en onderzoek om borstkanker te voorkomen en beter te kunnen behandelen. Ingrid Wassen was bij CSVC een heel bekende verschijning. Met hart voor de club zette zij zich op meerdere vlakken in als vrijwilliger tot bijna een jaar geleden. Destijds kwam Ingrid te overlijden aan de gevolgen van borstkanker.

  Tot groot verdriet van onder andere Aniek Klifman, die de karaktervolle en sociale Ingrid bij CSVC jarenlang meemaakte. ,,Eerst als teamgenoot en later werd Ingrid leidster van het dames- en ook zeven tegen zeven team”, zegt de Coevordense. ,,Ze miste zo ongeveer nooit iets, terwijl ze feitelijk erg ziek was.”

  Motto

  Dat Ingrid Wassen er niet meer is, raakt Klifman en ook andere leden van de vereniging. ,,We spraken als supportersvereniging dan ook al snel af om iets te organiseren ter herinnering aan haar”, vertelt Klifman. ,,Dat verdient ze. En wat was Ingrid een vrolijk en bruisend mens! Think positive, stay strong was haar motto en ze stond altijd klaar voor iedereen. Ook voor jonge meiden die soms eerst nog wat zoekende waren bij de senioren.”

  In totaal zestien teams maken zaterdag hun opwachting op de velden van CSVC. Dat zijn zes vrouwen- en tien herenteams uit onder meer Coevorden, Klazienaveen, Odoorn, Avereest en het nabije Steenwijksmoer. Verschillende artiesten maken er na afloop van de wedstrijden een feestje van in en bij de kantine op de Klinkenvlier.

  Zo’n dertig vrijwilligers zetten zich in op de toernooidag. In elk geval het inschrijfgeld gaat naar Pink Ribbon. De organisatie heeft geen afgesproken streefbedrag. ,,Maar 1000 euro zou al heel mooi zijn. We gaan sowieso nog wel met de pet rond.” Ook Klaasje en Egbert Wassen - de ouders van Ingrid - komen zaterdag een kijkje nemen.

  Bron: Coevorder Courant