• Nieuwe trainer Marco Reitsma maakt stappen met CSVC 1

  22 sep 2022
 • Na de rechtstreekse handhaving van vorig seizoen maakt CSVC 1 zich op voor een nieuw avontuur in de sterke derde klasse D. De derby’s tegen DKB uit De Krim zijn wedstrijden om naar uit te kijken. Andere tegenstanders zijn onder meer promovendus SV Borger, FC Klazienaveen en het onbekende HSC uit het verre Sappemeer.

  Wie zich ook verheugt op een nieuw avontuur is de nieuwe trainer Marco Reitsma. De geboren Leeuwarder die alweer ruim dertig jaar in Hoogeveen woont, wil er een mooi seizoen van maken met CSVC. De 34-jarige Reitsma is in het dagelijks leven vertegenwoordiger namens ESPN Zakelijk. Hij woont samen met Amber; samen hebben zij twee kinderen: James (2,5 jaar) en Lev (9 maanden jong). Voor Reitsma begon het als voetballer en later trainer bij vv De Weide in Hoogeveen. Die club degradeerde afgelopen seizoen uit de tweede klasse en kruist dus de degens met CSVC. Dat worden in elk geval voor Reitsma bijzondere duels.

  Marco begon al op jonge leeftijd als jeugdtrainer. In die functie diende hij verschillende amateurclubs in Drenthe. Zijn eerste club als hoofdtrainer was zaterdagvereniging Tiendeveen; tegenwoordig probeert hij het beste eruit te halen op de Klinkenvlier met de versterkte selectie van CSVC. ,,Hier is het gemoedelijk en geldt: met elkaar en voor elkaar.” Reitsma startte begin augustus aan zijn nieuwe trainersklus. ,,Zoveel mogelijk jongens hebben een eerlijke kans gekregen en ondertussen is de eerste selectie bekend waarmee we de uitdaging aan willen gaan.”

  Reitsma zegt een aanvallend ingestelde trainer te zijn. Hij probeert het eerste uit de comfort zone van een meer behoudende speelstijl te halen. Dit meer aanvallende spel leverde in de poulefase van het bekertoernooi al vijftien goals op. ,,En er worden stappen gemaakt”, vult Reitsma aan. ,,We proberen druk vooruit te zetten en spelen zeker niet alleen maar lange ballen.” De Hoogevener verwacht deze competitie vooral veel van ZZVV uit Zuidwolde, waar ex-profspeler Wouter Marinus terugkeerde op het oude nest. ,,Voor ons is het zaak om iedereen fit te houden, want er is deze competitie sprake van een versterkte degradatieregeling.”

  De nummers 12, 13 en 14 degraderen naar de vierde klasse; voor de nummers 9, 10 en 11 wacht nacompetitievoetbal tegen degradatie. ,,Dus het is zaak om in elk geval achtste te worden. Als blessures, schorsingen en vakanties ons niet heel erg in de weg zitten, denk ik dat een positie bij de eerste zes mogelijk is. Met ons spelersmateriaal moet dat kunnen.”

  Het duurt nog even, maar in de winterstop maakt CSVC zich op voor het befaamde Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. ,,Dat toernooi leeft bij de club”, weet Reitsma al. Speciaal voor die gelegenheid liet de coach in het gewonnen bekerduel met streekgenoot SCN de beoogde zaalkeeper Geert Hein invallen als aanvaller. Koud in het veld scoorde Hein op fraaie wijze, waarna hij zijn shirt uittrok. Die missie is dus alvast geslaagd. En de gele kaart voor Hein? Die was snel vergeten.

   

  Nieuwe trainer Marco Reitsma maakt stappen met CSVC 1