Aankomende wedstrijd: CSVC 1 - Hoogeveen 1 (regulier) op 23 nov.. om 14:30

Verdiende winst in Nieuwlande

Door de 0-2 winst op SCN, dat recentelijk nog koploper Onstwedder Boys versloeg, heeft het Coevorder CSVC een goede basis gelegd voor het slot van de competitie. Gezien het resterende programma moet CSVC, dat met een aantal invallers aantrad, in staat worden geacht mee te doen in zowel de derde periode als ook in de race om de titel.

Zoals door de jaren heen gebruikelijk had CSVC het ook deze wedstrijd lastig tegen het immer stugge en fysiek sterke SCN. Deze wedstrijd liet CSVC zich echter zeker ook niet onbetuigd en gaf geen centimeter toe. Na een matige openingsfase kwam CSVC steeds beter in de wedstrijd en kreeg het ook een aantal kansen. Justin Regtop had van dichtbij kunnen scoren maar had teveel tijd nodig om de bal onder controle te krijgen en af te ronden. Een zuiver doelpunt na een goede aanval werd volkomen onterecht afgekeurd op advies van de grensrechter van SCN. Toch kwam CSVC op voorsprong. Op aangeven van Herrald Benjamins verschalkte Bram Maes eerst de laatste man van SCN en vervolgens de doelman om tenslotte de bal in het lege doel te schuiven. Beste man van het veld Hilco Koster werd na een fraaie solo net buiten het strafschopgebied neergelegd maar schoot de vrije trap hoog over. SCN werd voor rust hoegenaamd niet gevaarlijk met name door de prima opererende CSVC defensie.

Na rust ging CSVC meteen op zoek naar de beslissing in de wedstrijd hetgeen prima lukte. Binnen tien minuten was de voorsprong verdubbeld. SCN kwam niet onder de druk uit en het was opnieuw Bram Maes die profiteerde. Het laatste half uur zakte CSVC wat in en probeerde SCN terug in de wedstrijd te komen. Vooralsnog wist SCN echter niet gevaarlijk te worden. CSVC kreeg daarentegen, door de geboden ruimte, een paar forse kansen om de score uit te bouwen maar oog in oog met de doelman blijft het voor CSVC moeilijk om te scoren. De aansluitingstreffer had er voor SCN in de slotfase zeker nog wel in gezeten maar de bal viel een paar keer goed voor CSVC zodat het de wedstrijd, zeker verdiend, winnend wist af te sluiten.

CSVC speelt de komende twee wedstrijden thuis. Zaterdag SVBO en een week later Tiendeveen.