Aankomende wedstrijd: () op . om

CSVC laat koploper Achilles '94 ontsnappen

Hoewel de 5-3 einduitslag wellicht anders doet vermoeden had het Coevorder CSVC absoluut de kans om met de volle winst uit Assen te vertrekken. In z'n totaliteit gezien had het de nederlaag aan zich zelf te danken en kreeg Achilles '94 de winst min of meer in de schoot geworpen. Het begin van de wedstrijd was prima. Beide teams probeerden vanuit een gedegen opbouw de tegenstander te verschalken. Aanvankelijk kwam daar niet veel van terecht daar bij beide teams de verdediging uitstekend stond. CSVC kwam nog het dichtst bij het vijandelijke doel maar kwam eigenlijk ook niet verder dan een paar hoekschoppen. De thuisclub wist het eerste kwartier niet voor het CSVC doel te verschijnen. Het was CSVC doelman Rogier Assen die zelf de 1-0 inluidde door een mislukte uittrap. Terwijl hij nog stond te kijken wat er met de bal gebeurde lag deze al achter hem in het net. CSVC toonde zich niet aangeslagen en bleef goed voetbal ten toon spreiden. Hoewel men steeds vaker doorkwam leverde dat vooralsnog geen treffer op. Sterker nog, door matig uitverdedigen moest men zelfs een tweede treffer incasseren en begon de situatie er zorgelijk uit te zien. Men bleef echter volharden in het goede spel waarbij de bezetting voor de goal van de tegenstander ook steeds beter werd en de beloning daarvoor als snel kwam. Eerst rondde Justin Regtop een goede aanval over links uitstekend af met een schuiver in de verste hoek. Hierdoor groeide het vertrouwen zichtbaar en een paar minuten later schoot Dylan Huizing de verdiende gelijkmaker binnen na een goede actie van Bram Maes over links. Bij de thuisclub vlogen de verwijten inmiddels over en weer. CSVC ging echter onverdroten door en het was Justin Regtop die dicht bij de voorsprong was maar z'n schot vol op de paal zag belanden. Weer niet veel later viel de 2-3 toch. Justin Regtop en Dylan Huizing zochten zich gezamenlijk een weg door de Asser defensie. Dylan Huizing rondde af met een fantastisch schot in de rechterbovenhoek. De thuisclub snakte inmiddels naar de rust. Na rust zag het er aanvankelijk weer prima uit. CSVC stond uitstekend en kreeg het eerste kwartier de beste kans om de wedstrijd te beslissen doch de Achilles '94 doelman wist de inzet ternauwernood op de doellijn met de voet te keren. Er leek niet zoveel aan de hand voor CSVC tot de twintigste minuut. Achilles '94 kreeg een vrije trap op links. De bal draaide laag voor het CSVC doel langs en iedereen, inclusief doelman Assen, stond erbij en keek er naar maar niemand greep in. Zo kon het gebeuren dat de bal zomaar in de verre hoek verdween. De opluchting bij Achilles '94 was groot en het vuurtje bij CSVC doofde vervolgens snel. Aanvallend werd het bij CSVC steeds minder en toen de thuisclub uit een hoekschop via de binnenkant van de paal de 4-3 binnen kopte was het klaar.

Een door de uitstekend leidende scheidsrechter toegekende strafschop deed het doek helemaal vallen voor CSVC. Ondanks het verlies heeft CSVC absoluut laten zien waartoe het in staat is en zal de komende wedstrijd zeker weer punten gaan pakken.