Aankomende wedstrijd: () op . om

CSVC weer puntloos in Nieuwleusen

Op een koud maar fraai sportpark 't Klaverblad, waar het standje met warme worst en echte snert gretig aftrek vond van haar waar, wist CSVC de weg naar boven wederom niet te vinden. Eindigde CSVC nog derde in de eerste periode neemt het nu de onderste plaats in in de tweede periode. De kentering zal binnenkort moeten komen om aansluiting te behouden in het gevecht om de vierde plaats in de eindrangschikking daar die positie meestal nog een periodetitel oplevert. Gezien de stand op de ranglijst in de tweede periode klinkt dat misschien vreemd maar in de wedstrijd in Nieuwleusen was toch duidelijk te zien dat het twee van de betere teams in deze competitie betrof. Beide teams zochten naar de voetballende oplossing maar gezegd moet worden dat beide teams daar weinig rendement uit wisten te halen. De thuisclub drong aan terwijl CSVC het verdedigende concept hanteerde en probeerde via de snelle spitsen Justin Regtop en Dylan Huizing tot succes te komen. Voor rust vielen er amper kansen te noteren. Na rust ebde het wat weg bij de thuisclub en voetbalde CSVC wat meer naar voren maar de defensie's bleven vooralsnog de baas. Na ruim een kwartier spelen in de tweede helft lukte het de thuisclub toch om op voorsprong te komen. In de zestigste minuut raakte men nog de lat maar drie minuten later wist Bas Evenboer een voorzet vanaf rechts achter doelman Rogier Assen te werken. Daarna kreeg de wedstrijd een meer open karakter en kregen beide teams mogelijkheden. In de tachtigste minuut leek CSVC na haar beste aanval van de wedstrijd langszij te komen. Wesley Schutten werd op links vrijgespeeld en diens strakke voorzet werd door Justin Regtop in het doel gegleden. Hoewel de goed leidende arbiter J. Boers uit Emmen eerst naar de middenstip wees corrigeerde hij zichzelf op basis van het vlagsignaal van de assistent van de thuisclub. Buitenspel van Schutten, terwijl dat er totaal niet op leek. Nieuwleusen behield haar voorsprong en ondanks een levendige slotfase van CSVC wist het de volle winst thuis te houden. Voor CSVC begint nu een periode met tegenstanders waar punten van gehaald moeten en kunnen worden, te beginnen zaterdag thuis tegen SCD '83.