• René Karst, Henk Dissel en Ancora te zien op het eerste Oranjefeest Coevorden. ‘We pakken uit met een klein piratenfestival’

  8 jun 2024
 • Nederlandstalige muziek voert op zaterdag 15 juni de boventoon op sportpark Klinkenvlier. De sponsorcommissie van de Coevorder voetbalclub CSVC houdt dan de eerste editie van Oranjefeest Coevorden.

  Oranje is een knipoog naar de traditionele clubkleur van CSVC en de kleur heeft ook alles te maken met Nederlandstalige muziek.

  Oranje gaat immers hand in hand met de landskleuren rood, wit en blauw van Nederland. Op slechts een steenworp afstand van Duitsland treden acht artiesten op. Daarnaast bestijgt het trio Ancora uit Zwolle het podium. De aftrap in de grote tent op de ijsbaan van Hou Streek - pal naast het hoofdveld van CSVC - wordt om 20.00 uur verzorgd door Coevordenaar en volkszanger Harm Spang.

  René Karst, Henk Dissel en Ancora te zien op het eerste Oranjefeest Coevorden. ‘We pakken uit met een klein piratenfestival’

  Foto: Giulliano Nobel

  Presentatie in handen van Willie Oosterhuis

  Daarna volgen de Emmer zanger Erik van Klinken, Zwollenaar Harm Wolters en Belinda Kinnaer. Na Ancora is het de beurt aan achtereenvolgens Petra Wolters, René Karst, Henk Dissel en Raymond Hermans. De presentatie is in handen van Willie Oosterhuis, die vooral bekend is van het Mega Piraten Festijn.

  Het was in 2021 dat zaterdagclub CSVC zestig jaar bestond. ,,Vanwege corona hebben we dat jaar niet kunnen uitpakken”, zegt penningmeester Wim Wiegmann namens CSVC. ,,We doet dat nu alsnog in de vorm van een klein piratenfestival”, vertelt de Coevorder bestuurder. ,,Iedereen is welkom op ons feest en het is dus niet alleen voor leden van onze vereniging.” Mede door de vele connecties van Harm Wolters - hij maakt ook deel uit van Ancora - is het gelukt om de line-up rond te krijgen.

  ‘Er wordt over gepraat’

  Volgens Wiegmann was het al eerder de bedoeling om het Oranjefeest Coevorden te houden, maar destijds zat het tegen om de vergunning tijdig rond te krijgen. ,,Met hulp van de gemeente Coevorden is het dit jaar wel gelukt.”

  Mogelijk wordt het Oranjefeest een jaarlijkse happening, maar veel hangt af van het aantal bezoekers op 15 juni. ,,We merken in elk geval dat erover wordt gepraat. Het evenement leeft zeker ook onder de artiesten. We zijn als organisatie blij als er een kleine winst wordt gemaakt. In de tent kunnen 2000 bezoekers. Het zou mooi zijn als we bij deze eerste editie een volle bak kunnen scoren.”

  Wiegmann verwacht dat op de avond zelf aan de kassa nog veel kaarten worden verkocht. ,,Er zijn altijd feestgangers en muziekliefhebbers die - als groep of groepje - pas laat beslissen. We zijn in elk geval blij met onze eigen veertig tot vijftig vrijwilligers. Ze zijn onmisbaar en goud waard.”

  Bron: dvhn.nl