Aankomende wedstrijd: Elim 1 - CSVC 1 () op 1 sep. om 14:30

Moeizame zege CSVC

Moeizame zege CSVC op zwak Sweel

CSVC pakte in de eerste competitiewedstrijd na de winterstop de volle winst in Zweeloo. Hoewel dat uiteraard het belangrijkste item was, was het wel het resultaat van een uiterst pover duel. Beide teams hadden nogal te kampen met blessures en uiteraard weekendje weg.nl. Het op de voorlaatste plaats van de ranglijst bivakkerende Sweel bracht echter wel bijzonder weinig deze wedstrijd. In aanvallend opzicht kwam men er totaal niet aan te pas. Ook de alom geprezen Willy Lubowa kwam niet in het hoofdstuk voor. Het nog puntloos onderaan staande NWVV leek nog ver weg voor Sweel maar door de verrassende uitzege op Helpman is die club ineens akelig dichtbij. Komende zaterdag is Sweel te gast bij NWVV en zal het anders voor de dag moeten komen dan tegen CSVC daar de rode lantaarn anders overgenomen zal moeten worden.

Hoewel CSVC duidelijk de betere was waren de Coevordenaren ook niet bepaald slagvaardig in aanvallend opzicht. De ruimte was er wel en er werden ook wel wat mogelijkheden bij elkaar gevoetbald maar men deed er niets mee. Halverwege de eerste helft kwam CSVC op voorsprong door een wel erg makkelijk gegeven strafschop door scheidsrechter R. Reinders uit Ruinen. Wesley Schutten scoorde beheerst waarmee de 0-1 op het scorebord kwam.

Hoewel CSVC niet al te veel te duchten had van de gastheren blijft een 0-1 voorsprong in voetbal, op elk niveau, een wankel gebeuren en is een verrassing nooit uitgesloten. Het duurde dan ook veel te lang voor CSVC de bevrijdende 0-2 op het scorebord wist te krijgen. In de zeventigste minuut lukte het Dion Jongbloed om de Sweeler doelman te passeren. Aan het spelbeeld veranderde vervolgens niets. CSVC wist er via Wesley Schutten nog een derde treffer in te frommelen terwijl Sweel, ook in de slotfase, niet bij machte was iets terug te doen. De wedstrijd werd dan ook met een 0-3 zege voor CSVC afgesloten.

Door de zege heeft CSVC nu duidelijk aansluiting met de subtop verkregen en kan het zich mengen in de strijd om de derde en vierde plaats. Beide plaatsen zullen zo goed als zeker een periodetitel opleveren.