Aankomende wedstrijd: Achilles 1894 1 - CSVC 1 (regulier) op 10 mrt. om 15:00

Trieste middag voor CSVC in Groningen

Op het prachtige kunstgrasveld van Amicitia VMC, gelegen achter de nieuwbouwwijk "Klijn Martijn" in Groningen, kende CSVC een zeer vervelende middag. Scheidsrechter J. Pultrum had nog maar 1 minuut en 37 seconden op de klok toen hij de wedstrijd moest onderbreken voor een zware blessure van CSVC speler Niek ten Hoonte. Na een fair kopduel leek ten Hoonte middels een ruggelingse koprol weer op te staan, maar op dat moment viel z'n tegenstander, geheel onopzettelijk, boven op hem. Hierdoor knapte er iets in de nek van ten Hoonte, waarop de hulpdiensten gebeld werden. Deze rukten per motorfiets en ambulance uit. De hele behandeling nam ruim drie kwartier in beslag waarop ten Hoonte naar het ziekenhuis in Groningen werd vervoerd met ernstige nekklachten. Scheidsrechter Pultrum gaf vrij mandaat aan de teams om al dan niet verder te spelen. Ondanks het advies van een bestuurslid van CSVC om te vertrekken daar het gebeuren impact op de wedstrijd zou hebben, besloot men toch om verder te spelen.

De wedstrijd kwam vervolgens totaal niet op gang. CSVC liet wat aanvallende impulsen zien, maar op een manier waar nooit rendement uit kon komen terwijl de thuisclub op de counter loerde. Het leek dan ook op een bloedeloze 0-0 met de rust af te stevenen ware het niet dat er bij Amicitia VMC een speler rondliep met voetbalvermogen. Op links liep de 31 jarige Cees Jan Diepeveen. Deze speler liet zien wat balaanname, balcontrole, rust aan de bal en inzicht in voetbal betekent. Hij stond dan ook aan de basis van alle drie treffers die de Groningers in vlot tempo produceerden. Gezegd dient te worden dat de CSVC defensie wel heel vlotjes een handje mee hielp. Na foutief uitverdedigen van CSVC mikte Diepeveen met een bekeken trap de bal achter CSVC doelman Rogier Assen. Niet veel later counterde Amicitia VMC en kwam de bal bij Diepeveen die zijn directe tegenstander van zich af schudde en vervolgens in alle rust de bal breed legde op Niels Burgler die de bal in het lege doel kon schuiven. De volgende counter over links was het weer raak. Diepeveen omspeelde twee CSVC verdedigers in de zestien en werd vervolgens onderuit getikt. Scheidsrechter Pultrum kon niets anders doen dan de bal op de stip leggen. De strafschop werd echter fantastisch gestopt door doelman Assen en de bal belandde zelfs buiten de zestien waar twee CSVC verdedigers klaar stonden om voor opruiming te zorgen. Te lang treuzelen was er de oorzaak van dat de bal tegen een tegenstander op geschoten werd en de bal achter in de zestien bij Diepeveen terecht kwam. Deze had de situatie al lang overzien en plaatste de bal volley met de binnenkant van de voet over de vertwijfelde doelman Assen in de verre hoek.

Zo ging een zielloos CSVC met een 3-0 achterstand de rust in. Na rust veranderde er aanvankelijk weinig maar allengs de wedstrijd vorderde kwam er steeds meer druk van de Coevordenaren. Beter benutten van diverse halve en hele kansen had zeker nog tot een gelijkspel of zelfs meer kunnen leiden maar verder dan een fraaie treffer van Wesley Schutten kwam CSVC niet. Scheidsrechter Pultrum, die prima leidde, moest nog een verdediger van Amicitia VMC wegsturen met twee keer geel na een onzinnige overtreding op Herrald Benjamins. De thuisclub moest hierdoor met tien man verder maar ook CSVC moest het met tien man doen daar Benjamins geblesseerd uitviel en CSVC alle wissels gebruikt had. Het bleef bij de 3-1 waardoor CSVC de kans om op te stomen naar de derde plaats liet liggen maar ook duidelijk had laten zien daar geen aanspraak op te kunnen maken.

In de vooravond kwam het bericht dat Niek ten Hoonte door de scan geweest was waar een gebroken nekwervel werd geconstateerd hetgeen echter niet bedreigend zou zijn. Het beste bericht van de dag!