Aankomende wedstrijd: CSVC 1 - Nieuw Balinge 1 (regulier) op 25 mei. om 14:30

CSVC wint ook in Meppel

Door het plaatselijke MSC/Amslod met 0-3 te verslaan blijft CSVC meedoen in de race om de titel. Concurrent Onstwedder Boys verloor twee punten bij SVBO maar de grootste concurrent en koploper Vitesse '63, geeft geen krimp. Het wist tegen FDS een 2-1 achterstand toch weer om te buigen in een 3-5 overwinning.

Er rest CSVC niets anders dan de laatste vier wedstrijden zelf te winnen en dan te hopen dat Vitesse '63 nog ergens op een gelijkspelletje blijft steken. Nacompetitie kan de Coevordenaren niet meer ontgaan daar het zo goed als zeker de periodetitel van de kampioen overneemt maar ook zelf nog de derde periode kan winnen waarin het bovenaan staat. Op het slechte hoofdveld van MSC speelde CSVC een zeer matige eerste helft. Niet dat het veel te duchten had van de thuisclub, de CSVC defensie stond weer prima, maar in aanvallend opzicht maakte men amper iets klaar. Wel werd CSVC een vroege voorsprong ontnomen. Hilko Koster zag een vrije trap gestopt door de doelman maar deze liet de bal weer los waarop de inkomende Dylan Huizing de 0-1 inschoot. De prima leidende scheidsrechter M. Groefsema keurde de treffer echter af op advies van de assistent scheidsrechter van MSC die voor buitenspel vlagde wat echter zeker niet het geval was. De man verstond z'n vak niet echt want vlagde regelmatig als het geen buitenspel was maar zag ook een drietal buitenspelsituaties over het hoofd. CSVC schiep zich amper kansen en kwam niet verder dan wat hoekschoppen en voorzetten die te kort of te lang waren. Na een hoekschop vanaf rechts kreeg de MSC defensie de bal niet weg en was het de mee opgekomen Jurriaan Veldhuis die de bal hoog in de verre hoek joeg en CSVC daarmee toch op voorsprong bracht.

Na rust brokkelde de weerstand van de thuisclub al snel af en toen Niels Santing met een prima schot vanaf rechts voor de 0-2 tekende was het helemaal gedaan met de gastheren. CSVC kreeg vervolgens nog een klein half uurtje vrij spel op het door een fikse hagelbui inmiddels spekglad geworden veld, maar haalde daar veel te weinig rendement uit. Vrijwel alle aanvallende impulsen gingen teniet door te haastig dan wel onzorgvuldig spel. Zelfs een drie tegen een situatie wist men niet uit te spelen. Na een goede aanval over links legde Justin Regtop keurig terug op Dylan Huizing die van dichtbij de 0-3 scoorde. Bij deze treffer en een vrije trap op de kruising bleef het en haalde CSVC geen fraaie maar uiteraard wel een nuttige overwinning binnen.

Door de fantastische planning van de KNVB gaat het pas op 4 mei weer verder met een thuiswedstrijd tegen SJS uit Stadskanaal