• Trainer Erwin Jongbloed neemt afscheid van CSVC 2 met onvergetelijk kampioenschap: ‘Ik heb het prima naar mijn zin gehad’

  24 jun 2022
 • Trainer Erwin Jongbloed neemt afscheid van CSVC 2 met onvergetelijk kampioenschap: ‘Ik heb het prima naar mijn zin gehad’

  CSVC 2 werd begin juni kampioen en dat heeft de club geweten! Een mooi feest na de afgetekende 6-0 thuiswinst op HZVV 5 was de kroon op het werk van trainer Erwin Jongbloed en leider Peter ten Cate. De reserve vierde klasse wordt na drie seizoenen verlaten. Het tweede speelt na de zomer dus weer in de toch wel vertrouwde reserve derde klasse.
  Terwijl Erwin Jongbloed na vier seizoenen trouwe dienst komend voetbaljaar een sabbatical opneemt, plakt Peter ten Cate er nog een jaar aan vast. Nieuwe trainer van CSVC 2 is clubman Mark Genegel. ,,Ik heb het prima naar mijn zin gehad als trainer van het tweede team”, vertelt Erwin. ,,Aan de sfeer heeft het in elk geval niet gelegen, met in het achterhoofd de twee ‘verloren’ coronaseizoenen. Dat die twee jaren in het water vielen, blijft natuurlijk zonde. Maar gelukkig mochten we afgelopen seizoen weer los.”
  En dat bleef dus niet zonder resultaat. Wellicht was de nipte winst ten koste van ACV 4 op de eerste speeldag een teken aan de wand, want heel wat maanden later eindigden de jonge Assenaren knap tweede met vijf punten minder dan CSVC 2 en bijna tien punten meer dan FC Klazienaveen 3. Die twee teams waren afgelopen seizoen de grootste concurrenten van het tweede, dat de titel zeker niet cadeau kreeg. Grote winst is dat CSVC 2 echt één team vormde.
  Als een trein
  Erwin en Peter zagen steeds beter voetbal. Toch speelde het tweede voor de winterstop slechts zes keer in de competitie. Vanaf medio maart liep het als een trein, mede door de opgestarte goede samenwerking met de eerste selectie. Na de 0-1 winst bij ACV 4 bleef CSVC 2 tot 11 juni ongeslagen, ondanks dat de druk er toch wel vol op zat. Alleen van VCG 2 (in februari) en CEC 2 (het kampioenschap was toen al binnen) werd deze competitie verloren. Erwin: ,,Voor ons als staf was het zaak om de ploeg telkens weer op en top te motiveren voor elke wedstrijd. Ik denk dat de groep in mentaal opzicht dan ook zeker gegroeid is en met jonge aanwas erbij vanuit de jeugd verwacht ik dat een positie in de middenmoot haalbaar kan zijn. De basis hiervoor - een mix van talent en ervaring - is denk ik gelegd.”
  Erwin stapt in elk geval een seizoen uit het voetbalwereldje en wil kijken hoe het leven zonder voetbal bevalt. ,,En daarna zien we wel verder”, zegt de oud-jeugdtrainer. De oud-verdediger van Germanicus, CSVC en het vroegere SC Oranje in Schoonebeek betitelt CSVC als een gemoedelijke club.
  Hard werken

  Dat gemoedelijke kan Peter ten Cate alleen maar beamen. Hij trok als leider een hele tijd samen op met trainer Erwin. ,,Het enthousiasme van Erwin als trainer heeft goed gewerkt. We moesten er samen hard voor werken om kampioen te worden en hebben hele mooie wedstrijden gespeeld. Dat we kampioen zijn geworden, vind ik een wereldprestatie. We genieten nu nog even na, maar gaan komend seizoen gewoon weer lekker voetballen. Ik denk dat we genoeg kwaliteit hebben om in de middenmoot mee te kunnen draaien. Zeker als de jongens erin geloven.”

  Trainer Erwin Jongbloed neemt afscheid van CSVC 2 met onvergetelijk kampioenschap: ‘Ik heb het prima naar mijn zin gehad’