• Vrijwilliger in de spotlight: André Maes

  13 apr 2021
 • In de eerste editie van vrijwilliger in de spotlight spraken we met Davor Pobric. Davor gaf het stokje over aan André Maes.
  André, zou jij je even voor willen stellen? Ben je al lang lid van CSVC en ben je zelf ook speler geweest?
  Mijn naam is André Maes en ik ben 55 jaar. Ik ben lid van CSVC sinds 1 januari 1976, al 45 jaar dus. Ik ben in de D-pupillen begonnen als keeper. In het 1e seizoen kregen we 0 doelpunten voor en 125 tegen. Dat was geen succes. Daarna kwam ik als verdediger in een hele goede lichting terecht en heb in de jeugd altijd behoorlijk hoog gevoetbald. Bij de senioren vond ik het studentenleven ook erg leuk en daardoor kwam ik in het 2e elftal te spelen, dat toen in de selectieklasse speelde (hoger was niet mogelijk). Ik heb geweldige jaren gehad met Jan Drewes als leider en met veel spelers die later het 1e hebben gehaald. Mijn optredens in het 1e bleven beperkt tot een blauwe maandag. Later heb ik gevoetbald in het 3e en het 4e, wat overigens net zo leuk was. De humor ligt in de kleedkamer. Ik heb veel kampioensfeestjes meegemaakt. O ja, ik heb ook nog een hele tijd gevoetbald in de zaal.
  Vrijwilliger in de spotlight: André Maes
  Dat is een rijke voetbalcarrière. Veel mensen kennen je nu ook als vrijwilliger binnen de club. Kun je daar iets over vertellen? 
  Ik heb meerdere vrijwilligersfuncties bekleed. Ik ben onder andere penningmeester geweest (ca. 8 jaar), ik heb de jaarlijkse fruitactie georganiseerd, ik ben jeugdleider en -trainer geweest en ik heb nog wel veel meer gedaan. Momenteel zit ik (sinds kort) in het jeugdbestuur van FC Coevorden en draai net als vroeger weer bardiensten in de kantine. Het jeugdbestuur van FC Coevorden is een mooie uitdaging. We willen FC Coevorden neerzetten als een leuke sportieve vereniging waar elk jeugdlid met plezier voetbalt. In deze huidige tijd best een grote uitdaging, ook omdat 2 verenigingen moeten samenwerken. Er gebeuren veel goede dingen, maar er is ook nog genoeg om te verbeteren. Als dat allemaal lukt, heb je eer van je werk. Een bardienst draaien is best wel hard werken, maar de gezelligheid en het ‘gezeur’ om je heen geeft veel voldoening. We kunnen nog wel een aantal barmedewerkers gebruiken! Het is echt leuk om te doen.
   Heb je nog tips hoe CSVC de club met vrijwilligers kan uitbreiden?
  Jazeker, alleen een advertentie op de website plaatsen werkt niet. Je moet mensen persoonlijk vragen. Het zou heel erg helpen indien de vereniging in alle lagen goed is georganiseerd, dat geeft een positieve uitstraling. Dat is een uitdaging voor het bestuur! Er zijn allerlei programma’s om vrijwilligers te werven. Het zal ook in samenwerking moeten met FC Coevorden, want anders wordt iemand misschien wel dubbel benaderd en dat is niet handig. Momenteel zijn we vanuit FC Coevorden bezig om een aanvalsplan te maken. Dat doen we i.s.m Tim Oldewening (vrijwilligerscoördinator). Een vereniging zijn we samen en daar moeten we ook een gezamenlijke inspanning voor leveren. En als je succesvol bent, gaat alles gemakkelijker. Wie wil er nu niet deel uitmaken van een succesvol team! Dit is niet in een dag geregeld, het is een meerjarenplan en er is beleid en visie voor nodig.
  Vrijwilliger in de spotlight: André Maes 1
  Hoe zou je CSVC in 3 steekwoorden omschrijven?
  Zaterdagvoetbal, gezellig, niet heel ambitieus maar soms toch succesvol (iets meer dan 3 woorden)
  Welke vrijwilliger mag hierna in het zonnetje worden gezet?
  Ik ben wel benieuwd wat Roel Woering te vertellen heeft. Hij loopt al heel wat jaartjes bij CSVC en hij draait altijd nog trouw zijn kantinediensten (respect!).