• Vrijwilliger in de spotlight: Davor Pobric

  13 mrt 2021
 • In de eerste editie van 'vrijwilliger in de spotlight' spreken we met Davor Pobric.
   
  Davor wil jij je even voorstellen en vertellen hoe je loopbaan bij CSVC eruitziet?
  Mijn naam Davor Pobric, ik ben 35 jaar. Ik woon in Coevorden samen met Stefanie en onze drie mooie dochters. In het dagelijks leven werk ik bij de ING. Toen ik 8 jaar was heeft Jody Kiewiet mij overgehaald om eens mee te gaan naar de voetbaltraining van de toenmalige D3. Sindsdien ben ik nooit meer weggegaan. Ik heb gespeeld in alle jeugdelftallen, daarna twee jaar in het tweede elftal en uiteindelijk mocht ik mijn debuut maken in het eerste. Jarenlang was linksback mijn positie. Toen mijn knieën niet meer meewerkten, ben ik gestopt. Nu speel ik in ons 35+ team, train ik met het vierde en als ze echt hoog zitten, doe ik zaterdags een wedstrijd mee.
  Vrijwilliger in de spotlight: Davor Pobric
  Wat doe je als vrijwilliger binnen de club?
  Ik maak deel uit van de mooiste commissie van onze club: de supportersvereniging. Wij regelen vooral de activiteiten naast het voetbal. Het mooiste aan onze taak is de voldoening die je krijgt als een idee wordt bedacht en dat idee uiteindelijk uitmondt in een succes. Neem ons jaarlijkse oktoberfest. Wanneer onze kantine volstaat met mensen die een prachtige avond beleven met elkaar, is dat het mooiste compliment dat je kan krijgen.
  Vrijwilliger in de spotlight: Davor Pobric 2
  Heb je nog tips hoe CSVC de club met vrijwilligers kan uitbreiden?
  Ik ben ervan overtuigd dat veel leden binnen onze vereniging echt wel iets willen doen als vrijwilliger. Sommigen ervaren een hoge drempel om het te gaan doen, anderen zijn bang dat ze een jarenlange verplichting aangaan die ze wekelijks uren kost. Wij moeten deze drempel verlagen en de nieuwe vrijwilligers datgene laten doen wat ze leuk vinden en aansluiten bij de tijd die ze eraan willen besteden. Dit is een mooie eerste stap om de leden te laten zien dat vrijwilliger zijn bij CSVC echt een superleuke bezigheid is.
  Vrijwilliger in de spotlight: Davor Pobric 3
  Hoe zou je CSVC in 3 steekwoorden omschrijven?
  Klein maar fijn!
  Welke vrijwilliger mag hierna in het zonnetje worden gezet?
  Ik ben wel nieuwsgierig naar wat Andre Maes te vertellen heeft.