• Vrijwilliger in de spotlight: Ingrid Wassen

  13 sep 2021
 • Vrijwilliger in de spotlight: Ingrid Wassen 3Hoi Ingrid, zou jij je eerst even willen voorstellen en vertellen hoe lang je al bij CSVC lid bent?

  Mijn naam is Ingrid Wassen en mocht dit keer een stukje schrijven voor de vrijwilliger van de maand. Een hele eer natuurlijk haha.

  Ik ben deze maand dan ook al 34 jaar lid van CSVC. Ik ben als 11 jarig meisje bij de club gekomen en ik ben begonnen bij een toen nieuw gevormd meisjes team. Dat werd toen opgezet door o.a Ellen Bijl. Een paar jaar later werden wij dan ook Dames Junioren met Ali Scholing-Hilbink en Ellen Bijl  als trainer/coach. Nadat ik een paar jaar in de Dames Junioren speelde, ik was toen een jaartje of 14/15 werd ik geregeld gevraagd of ik met Da 1 of Da 2 wilde doen. Dat vond ik natuurlijk een hele eer en was er enorm trots (ook al was het misschien veld opvulling haha) op. Nadat ik s morgens mijn wedstrijd speelde met mijn eigen team sloot ik aan bij Da 1 of 2. Een jaar later ben ik door gestroomd naar Da 1 waar ik eerst een jaartje of 2 heb gevoetbald om vervolgens onder de lat te gaan staan. Heb uiteindelijk 1e klasse Noord gekeept.
  Vrijwilliger in de spotlight: Ingrid Wassen
  We kennen je ook als trainster en leidster van de dames, wanneer en waarom ben je dat gaan doen?
  Op mijn 34e ben ik gestopt met keepen en ben als leidster/inval keep bij de groep gebleven. Na een paar wedstrijden stopte onze toenmalige trainer alweer ivm werk. En werd ik benaderd om de trainingen op te pakken. Wat een hele uitdaging was omdat ik zelf net uit de groep kom en dat de groep moest vertellen qat ze moesten doen. In overleg met de groep heb ik het opgepakt. Na 1 seizoen zijn wij samen gegaan met Raptim dames en heb daar samen met Erwin Brinker de trainingen opgepakt. Dat hebben we 3 seizoenen gedaan. En toen wilde Germ/Nkvv dames ook samen met ons en zijn wij verder gegaan onder de naam NKVV/GERMANICUS/CSVC oftewel NGC. Ik zou weer samen met Harry Kieviet training geven aan de dames. Maar helaas wegens ziekte kon ik niet meer op het veld staan en ging op de zaterdag als leidster mee en dat doe ik nog steeds bij NGC vr 1. Verder ben ik ook nog leidster van onze 7x7 vr 1.
  En je doet ook nog meer vrijwilligerswerk bij de supportersvereniging, hoe is dat?
  Als vrijwilliger zit ik een jaartje of 7/8 in de supportersvereniging. Met een leuk groepje organiseren wij o.a Bingo (9 oktober), oktoberfest, kerstklaverjassen en vele ander leuke activiteiten.
  Het leuke van het organiseren is al die blije gezichten die je ziet bij de gezellige feestjes. Dan is onze avond geslaagd!
  Hoe denk je dat CSVC de club met vrijwilligers kan uitbreiden?
  Ik denk als bij de jeugd elke ouder  smorgens een paar uurtjes een kantinedienst wil draaien dan ben je maar 1 a 2 x per seizoen aan de beurt. En als er niet spelende spelers 1 x in de paar weken op zaterdagmiddag een bardienst willen draaien, is de club daar erg mee geholpen. Vele handen maken ligt werk.
  Vrijwilliger in de spotlight: Ingrid Wassen 2
  Hoe zou je CSVC in 3 woorden omschrijven?
  Gemoedelijk, gezellig, feestjes.